Jméno: péro
IP: uživatel14007
 čaves mám takový dotaz hlavně na moraváky  a tak jsem přemejšlel děláte vy kořalku z hroznů??právě dopíjím poslední zbytky a přemejšlim kde jí seženu,tuhle jsem si přivezl z ciziny
odpovědět
Posl.aktualizace: 03. listopadu 2012 18:07
Jméno: Oskar 2.
IP: uživatel14145
 Ahoj marquee!Esli víš co se pálí v Hruškách toš musíš byt nekde okolo, nebo tam nekeho mět nééé?A 1.11.má péro ode mě odpověď a tam možeš zjistit na mě kontakt!Toš tak.
Datum: 03. listopadu 2012 18:07
Jméno: Oskar 2.
IP: uživatel14145
 Ahoj péro!Teď odbočím.Si to Ty, co ses ptal na ty žebra u 150ky?Esli ano máš tam odpověď!Toš tak.
Datum: 03. listopadu 2012 17:34
Jméno: lump
IP: uživatel14625
 http://www.youtube.com/watch?v=fti2l5d-_0U
Datum: 02. listopadu 2012 16:40
 Jeden známý pálil dokonce z černého rybízu, ale nedalo se to prý pít, protože to smrdělo po ho*nách
Datum: 02. listopadu 2012 16:22
Jméno: šohaj
IP: uživatel14625
 vínovicu pálí známý, já se ostál jen u trnek, když by nekdo měl zájem, mám více ročníku, dobré slivovice na prodej, slovackysohaj@seznam.cz
Datum: 02. listopadu 2012 13:20
 Toš lidi pálit se dá i z cukrové řepy jinak k tomu vínu jak to sezbírám tak normál vylisuju na víno a šlupky jdou do kvasu jako podpora kvašení třeba ke švestkám nebo jabkům pravda je že to ty jabka,švestky zabijou takže to ve slivovici stejně cítět nejde
Datum: 02. listopadu 2012 10:24
Jméno: standa
IP: uživatel12828
 Na Moravě se pálí leccos,to máte pravdu,,,,,,,člověk by skoro čekal,že když má v "Slivovici" z Frenštátu p.Radhoštěm - "FLERET",tak že je to pálená slivovice ze švestek.....a přitom je to nějaká švestková kašička zalitá technickym lihem z Polska (ano,je v ní metanol)....zajímavé je,že sme vypili 3/4 flašky a nikdo neoslep....
Datum: 02. listopadu 2012 9:40
Jméno: marquee
IP: uživatel13276
 vždyť se to normálně dělá, co tu řešite, grapa se pálí i na moravě, třeba v Hruškách
Datum: 02. listopadu 2012 7:51
 Já jsem jedno chlemtal slivovicu z kukuřice a to byl děs.... Se mi obrátili i nehty na nohách........
Datum: 01. listopadu 2012 23:18
Jméno: fogl
IP: uživatel14442
 vypálit sa dá šecko co má v sobě nejaký cukr a co dokáže kvasit
Datum: 01. listopadu 2012 22:02
 kolega jednou dotáhl i z malin... jen si nedovedu predstavit tu drbačku nasbírat kotel malin
Datum: 01. listopadu 2012 21:35
Jméno: Oskar 2.
IP: uživatel14145
 Toš kluci to je sranda!Já obešel celý družstvo vinařú a aj část dědiny a fšecí mě měly za blázna.Z hroznú se prej aj dá udělat víno!A dyž se nepovede nebo je starý toš se potom vypálí a je to tak zvaná vínovica!A dyž sem se optal mojej, toš první bylo, aj ses optal strýca GOOGLE?A doma sem byl zas blbej, že mě to nenapadlo!No a tam je to popsaný! Já zadal jak se pálí slivovice z hroznú a bylo to!A na zdraví a mám u Vás frťana!!!Toš tak!
Datum: 01. listopadu 2012 20:40
Jméno: péro
IP: uživatel14007
 Já si jí přivezl z chorvatska,tam tomu říkají rakije,dělají to tam právě z těch zbytků co zbydou po vylisování respektivě ze šlupek a můžu vám říct že to vůbec není špatný je to takový nasládlý dle mě to má cca 40% vol.ale jinak super.Je to dost podobný jako naše slivovice ale má to výraznou chuť vína dlouho potom, co si dáte frťana.Bohužel už mi docházejí zásoby
Datum: 01. listopadu 2012 20:02
 V Itálii třeba se to běžně prodává, jmenuje se to grappa, pálenka ze zbytků po vylisování hroznů. Ani po většim množství nenásledovala ztráta kytičky, takže to asi nebude nic špatnýho...
Datum: 01. listopadu 2012 19:55
Datum: 01. listopadu 2012 19:52
Jméno: Oskar 2.
IP: uživatel14145
 Ahoj péro aj ostatní!Chlastat bys chtěl,cóóó?Toš sem o tem taky neslyšel!A opravdu myslíte, žeby to šlo?A néni tech hroznú škoda?Nebylo by lepčí víno?
Datum: 01. listopadu 2012 19:48
 proč ne.. já mám známýho, kterej pálil banány nebo mandarinky... měl přístup k ovoci, který se nehodilo na prodej do supermarketů  a prej to nebylo špatný  nejlepší byly prej ananasy, ale nikomu se to nechtělo loupat
Datum: 01. listopadu 2012 17:19
 Tak o tom jsem ještě neslyšel  A to se u nás pálí ledacos, sousedi dokonce z dýně
Datum: 01. listopadu 2012 16:32
|



|